Honda Civic Type R Artık Dört Çeker Ve Hibrit Olacak
Honda Civic’in üretimi, Honda’nın İngiltere’de bulunan Swindon üretim tesisini kapatacağı 2021 yılına kadar devam edecek.

Bir süre sonra, Kuzey Amerika’da yeni nesil civic üretilmeye başlanılacak. Performans odaklı Civic Type R versiyonu ise 2022 yılında gelmesi bekleniyor.

Performans odaklı olan bu modelin ön tekerlekleri süren turbo şarjlı 2,0 litrelik dört silindirli motoru kullanmaya devam etmesi görünüyor. Buna arka tekerleklere güç veren bir çift elektrikli motor da eklenebilir. Bu durumda ise yeni otomobil şimdiye kadarki ilk dört tekerlekten çekişli Civic Type R olacak.

Mevcut haliyle, Civic Type R’nin 2.0 litrelik turbo şarjlı dört silindirli motoru 306 hp güç çıkışına sahiptir. Bir çift elektrikli motor bu rakamı kolayca 400 hp üzerine çıkararak, Mercedes-AMD A45 ve Audi RS3’ün karşısına koyabilir. Honda, elektrifikasyon planını duyurmak için Cenevre Otomobil Fuarı’nı seçti.

Bu firma 2025 yılına kadar Avrupa’da ki satışlarının tamamının elektrikli ve hibrit araçlardan oluşmasını istiyor ve bu planın bir parçası olarak da piyasaya sürülen ilk araçlar arasında yeni CR-V Hybrid ve e prototype bulunmaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları